Difference between revisions of "Pharm Tech Minutes 2015.05.15"

From IHE Wiki
Jump to: navigation, search
m
m
Line 59: Line 59:
 
|''12:30 - 13:30'' ||''60 min'' ||''Lunch''||
 
|''12:30 - 13:30'' ||''60 min'' ||''Lunch''||
 
|-  
 
|-  
|13:30 - 15:30|| 120 min ||Workshop FHIR prescription & dispense ||HL7/IHE
+
== 13:30 - 15:30 Workshop FHIR prescription & dispense ==
 +
FHIR resources - description and discussion on DSTU 2
 +
MedicationPrescription is going to be changed to MedicationOrder
 +
Discussion about the "Pharmaceutical Advice" or order reviews - HL7 is going to review these use cases
 +
IHE mentions that we are discussing "statuses", and will get back to HL7 when
 +
 
 +
 
 +
 
 
|-
 
|-
 
|''15:30 - 15:45'' ||''15 min'' ||''Break''||
 
|''15:30 - 15:45'' ||''15 min'' ||''Break''||

Revision as of 07:12, 15 May 2015

Meeting details

Friday, 15 May 2015, 9:00 CET

Participants:

  • Sylvia Thun
  • Melva Peters
  • John Hatem
  • Simon Letellier
  • Leonidas Tzimis
  • Christof Gessner
  • José Costa Teixeira
  • Marc Robberecht
  • François Macary
  • Juergen Brandstaetter
  • Michael Tan
  • Tom de Jong
  • Christian Hay
  • Marco Demarmels
  • Vada Perkins
  • Niels Speksnijder
  • Panagiotis Telonis
  • Aziz Diop
  • Jean-François Forget
  • Charles Mead


Agenda

9:15 - 9:30 - Welcome

9:30 - 9:45 - Agenda approval

9:45 - 10:00 - Update of ISO work items Projects to be balloted after SFO

Presentation by Christian

10:00 - 10:30 == Update of IHE Pharmacy work items

Presentation by José

10:30 - 11:15 == Update of HL7 Pharmacy work items

Presentation by John Discussion: Glossary work item is aligning definitions and aiming at one commonly agreed definition

11:15 - 12:30 ISO

IDMP - Presentation by Vada Show of DailyMed website based on SPL http://dailymed.nlm.nih.gov/dailymed/index.cfm Comment on the impact of IDMP in the ongoing activities

MPD - Presentation by Jean-François

ePrescriptions: Discussion on the balloting status of ISO 17523 process: There were ideas about the differences in the processes for reviewing and balloting processes.

eDispense: Work on hold while waiting for OpenMedicine use cases.


|12:30 - 13:30 ||60 min ||Lunch|| |-

13:30 - 15:30 Workshop FHIR prescription & dispense

FHIR resources - description and discussion on DSTU 2 MedicationPrescription is going to be changed to MedicationOrder Discussion about the "Pharmaceutical Advice" or order reviews - HL7 is going to review these use cases IHE mentions that we are discussing "statuses", and will get back to HL7 when


|- |15:30 - 15:45 ||15 min ||Break|| |- |15:45 - 17:15 ||90 min ||Workshop Medication Statement requirements ||HL7/IHE |- |17:15 - 18:00|| 45 min|| Workshop FHIR requirements for supply ||HL7/IHE |- |18:00 - 18:30|| 30 min|| Closing and follow up|| IHE |- |}

Pharmacy Technical Committee